Marion Kramer

Kunstenaar en docent

De afgelopen 25 jaar heb ik door mijn beroep als Stewardess bij de KLM de hele wereld overgevlogen. Het reizen en het maken van kunst hebben letterlijk “kunst en vliegwerk”opgeleverd. Alle indrukken van landen, culturen en mensen heb ik meegenomen en verwerkt in mijn kunstwerken.

Al lang voordat ik mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag had afgerond wist ik dat ik zeer creatief was. Al heel mijn leven maak ik schilderijen en ontwerp ik objecten. Op een authentieke, professionele manier werk ik ontspannen met mensen samen.

Soms schilder ik abstract en soms met allerlei soorten materie in mijn kunstwerken. De spanning in mijn werk zit in tegenpolen, kracht en ingehouden energie, luchtig en zwaar, licht en donker, schoonheid en verval. De schoonheid van verval, daar hou ik van. Ik werk met doorleefde materialen, spullen die ik in de natuur vindt of gewoon op straat. 

Intuitief schilderen is voor mij een ontdekkingstocht van datgene wat in je leeft. Hier ga je voelen, luisteren en gewoon doen. Spelen met acrylverf, kleur en mixed media. Dit zorgt voor verrassende eindresultaten. Iedere keer is de weg ernaartoe een bijzondere reis.

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens kan schrijven, zingen en ook schilderen, de kunst is dat mensen hun grenzen hierin gaan verleggen. Daarom KUNST MET DE KUNSTENAAR, met mij Marion Kramer een ervaren kunstenaar en docent. Ik help iedere cursist met enthousiasme en ben een klankbord in het creatieve proces.

In mijn eigen werk als kunstenaar mag je mij wel een enfant terrible noemen. Ik praat en schreeuw tegen mijn doek, ik vecht ermee, ik gooi en smijt en tier en begin soms na twee maanden werk weer geheel opnieuw. Maar toch is schilderen voor mij leuker dan een fikkie stoken, creatiever dan kanalen graven op het strand. Het doet iets met me, dat spel met kleuren, vormen, beweging, aarde, water, lucht, verf, het geeft mij plezier en rust.

Een kwast verliest wel zijn haar maar niet zijn streken